dimecres, 29 d’abril del 2009

28-A Jornada histórica de vaga i mobilitzacions a l'ensenyament


Felicitacions a tots i totes per la vostra implicació i participació.
Ahir, 28 d’abril, els centres educatius valencians es van buidar de professorat i d’alumnat en suport a la vaga i a les mobilitzacions per millorar el sistema educatiu valencià.
Un 70% del professorat va secundar la vaga convocada per la Plataforma per l’Ensenyament Públic i un 90% de l’alumnat no va acudir a les aules, atenent la convocatòria de FAPA perquè els pares i mares no dugueren els seus fills a escola.
Podem afirmar, per tant, que ahir es va aturar el sistema educatiu valencià.
L’èxit del seguiment de la vaga per part del professorat i de l’alumnat, amb el suport de pares i mares, confirma el malestar de la comunitat educativa amb la Conselleria d’Educació, que ha sigut incapaç de donar una resposta satisfactòria a les demandes de la Plataforma per l’Ensenyament Públic després de dos mesos de negociació.
Aquest malestar s’ha visualitzat perfectament en les manifestacions convocades a les tres capitals valencianes, amb una participació de 6.000 persones a Castelló, 15.000 a Alacant i 50.000 a València. L’espectacular manifestació de València ha desbordat les expectatives de l’organització. La capçalera de la manifestació –que tenia un recorregut circular- ha arribat a coincidir amb la cua en la plaça de la Reina, després d’hora i mitja de recorregut. La manifestació, per tant, ha envoltat centre de la ciutat.
Una de les consignes més cantades al llarg de les tres manifestacions ha estat la demanda de dimissió del Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora. La Plataforma, a més, ha exigit la repressa de les negociacions dels tretze punts del manifest per tal de millorar la qualitat de l’ensenyament públic i acabar amb la política d'imposicions, desgavells i improvisacions continuades.
STEPV felicita al professorat, a l’alumnat i als pares i mares per l’èxit de la vaga, de l’aturada de les classes i de les mobilitzacions realitzades els darrers dies. Tot un procés de mobilitzacions que haurà de continuar pròximament si l’administració que dirigeix Francisco Camps no canvia la seua política educativa i atén les demandes de la comunitat educativa, començant per la dimissió o cessament del conseller d’educació i l’equip que dirigeix actualment la Conselleria d’Educació.
28 d’abril de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada