dilluns, 13 de desembre del 2010

Carta a les famílies

TALLERS D'IGUALTAT

Estimades famílies:

Ens dirigim a vostés per a informar-los que enguany continuarem duent a terme el nostre projecte per a educar en valors de convivència des de la igualtat entre xiquetes i xiquets.
Es tracta de desenrotllar en l'alumnat totes les seues capacitats, independentment del seu gènere, potenciant l'autoestima i la capacitat per a resoldre els seus problemes a través de la comunicació no violenta.
Totes i tots sabem que aquest és un treball conjunt, entre l'escola i les famílies. Per això, com AMPA, vos proposem una sèrie d'orientacions per a treballar amb les vostres filles i els vostres fills a casa:
  • Establir les mateixes obligacions i drets per a filles i fills. No les sobrecarreguem a elles ni limitem les capacitats i preferències d'ells.
  • Compartir de forma justa i equilibrada les tasques domèstiques entre totes les persones integrants de la família.
  • Permetre que tinguen les aficions que desitgen, sense catalogar-les de ser “per a xiquets” o “per a xiquetes”.
  • Ensenyar-los a ser respectuoses i respectuosos i a no usar la violència en les seues relacions personals. Les burles, agressions verbals són una forma de violència.
  • Fer visibles les dones i les xiquetes en el llenguatge, parlar de xiquets i de xiquetes, de fills i de filles, de pares i de mares, no excloure-les i fer-ho exclusiu en tots els àmbits en què vos moveu: amistats, associacions, etc. Si podem aprendre un idioma nou, podem aprendre a utilitzar el nostre en la tolerància i la igualtat.
  • Fer visible el treball de les iaies, ties que han entregat part del seu temps a l’atenció d'altres persones i valorar eixa tasca. Els treballs no remunerats en la família són una important anella en la cadena de la convivència.
  • Respectar les eleccions que realitzen els fills i les filles. No hi ha professions per a hòmens ni professions per a dones. Amb els joguets passa el mateix, respectar les seues eleccions, els jocs i els joguets són fonts de creativitat, aprenentatge i cooperació.

Els nostres fills i les nostres filles porten dins un potencial per desenrotllar, i les famílies i el personal docent hem de desplegar tota la seua vàlua per a ajudar-los a descobrir-lo i cultivar-lo.
És una labor complexa que requerix il·lusió, implicació personal, actitud positiva, constructiva i molt d'amor.
A través dels tallers per a les vostres filles i els vostres fills i dels col·loquis per a les famílies, esperem la vostra col·laboració, aportacions o suggeriments, per a poder basar les nostres relacions en el respecte i en la igualtat.

LAURA SANTISO I EVA TABERNER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada