dimarts, 11 d’octubre del 2011

Recull de Premsa FAPA-VALÈNCIA

Educació rectifica i àmplia les beques de menjador a uns 15.000 xiquets més.
Conselleria rebaixa de 17 a 15 punts la possibilitat de rebre l'ajuda en la convocatòria extraordinària.
La reducció d'alumnes beneficiats amb les beques de menjador escolar en la convocatòria d'aquest curs va protagonitzar la reunió que ahir van mantindre representants dels directors de Primària de la Comunitat Valenciana amb responsables de la Conselleria d'Educació.
El conseller José Císcar, que va assistir a la trobada, va comunicar als directors que els criteris que emprarà el seu departament per a distribuir els tres milions d'euros de la convocatòria extraordinària de beques de menjador, decidida després del conflicte generat al conéixer-se el nombre de beneficiats la setmana passada, permetrà que inclús famílies amb 13 i 14 punts poden percebre-la, enfront dels 17 punts que han sigut necessaris en la convocatòria ordinària.
La rectificació de la conselleria obri la porta a què altres 15.000 alumnes valencians més poden estar inclosos en estes ajudes, encara que no serà amb el muntant econòmic al cent per cent. Les famílies coneixeran la nova resolució a partir de divendres que ve.
En concret, Císcar va anunciar que aquells pares d'alumnes que hagen aconseguit 16 punts en el barem, disposaran d'entre el 70 i el 75 per cent de la subvenció per a este servici; els que hagen aconseguit 15 punts, tindran dret a una ajuda d'entre 40 i 50 per cent mentres que els que han aconseguit 13 o 14 punts, en este cas sempre via de recurs, podrien comptar amb la beca "en atenció a les persones més necessitades", segons ha sabut este diari de fonts de tota solvència.
Este curs, la conselleria ha arribat a demanar 17 punts -el curs passat van bastar 13- per a concedir la beca al puntuar fins a cinc en el cas que ambdós cònjuges estiguen en desocupació. Així, el 40 % dels que l'havien sol·licitat es quedaven sense l'ajuda i el servici en centres xicotets, amb menys de cent alumnes subscrits, podia desaparéixer, segons l'opinió dels directors.
"Hem demandat a la conselleria que modifique la resolució sobre publicació i terminis de beques de menjador perquè s'ha conegut l'1 d'octubre i nosaltres hem de contractar als cuidadors del menjador amb temps" va apuntar el president de l'Associació Valenciana de directors d'Infantil i Primària, Vicent Ripoll.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada